Software Developer

Innovatie in Breda?

Het kan! Het team van Filmfabriek ontwikkelt en produceert filmscanners om oude films te digitaliseren. Hiermee zijn wij de enige in Nederland en een belangrijke speler wereldwijd.

Wij zijn een jong winstgevend bedrijf, met een sterke groeiambitie. In 2016 zijn we verkozen tot het 2e meest innovatieve bedrijf van Brabant en in 2017 is ook groeikapitaal aangetrokken. Het is nu tijd om ook ons team te laten groeien!

Wij zijn op zoek naar iemand die ons kan uitdagen met inspirerende ideeën. Uiteraard worden deze gedragen door een gedegen theoretische achtergrond, aangevuld met praktijkervaring! Innovatie is één van de twee pijlers binnen filmfabriek. Indien je hier, samen met ons, invulling aan kunt geven, is er voor jou een mooi groeiperspectief!

De functie

Voor de ontwikkeling van onze next-gen filmscanner zijn wij op zoek naar een software engineer / developer. De filmscanner wordt ingezet voor het digitaliseren van historisch filmmateriaal. Hierbij worden de beelden individueel vastgelegd met een hoge resolutie camera. Het opslaan van deze beelden op hoge snelheid zorgt voor grote uitdagingen op het gebied van schrijfsnelheden, bij het afspelen van film op 24 beelden per seconden kan dit oplopen tot wel 1200 Mb/s op volledige resolutie!

Filmfabriek ontwikkeld zowel de hardware als de electronica voor de filmscanner in eigen beheer. De elektronica zorgt o.a. voor de belichting van de film, het triggeren van de camera en het aansturen van de motoren voor de aandrijving. De applicatie verzorgt het opslaan van de beelden, beeldverwerking, kleurcorrecties, audio correcties. Het scannen van oud film materiaal biedt vele uitdagingen waarvoor wij altijd op zoek zijn naar de beste oplossingen. Als software developer bij Filmfabriek ben je onderdeel in een klein maar stek team op het gebied van mechanica, elektronica en software.  Door de korte lijnen en het directe klantcontact wordt er snel en gericht ontwikkeld.

Over jou

  • HBO/wo werk- en denkniveau (relevante HBO of WO opleiding);
  • Je bent minimaal voor 32 uur per week beschikbaar;
  • Je bent enthousiast en proactief ingesteld;
  • Je wilt graag je kennis toepassen in de praktijk;
  • Grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
  • Goede beheersing van de Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling.

Wat Filmfabriek kan bieden

  • Dynamische werkomgeving waar ruimte is voor ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling;
  • Flexibele werktijden;
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature, laat het ons weten! We komen graag met je in contact. Voor aanvullende informatie kan je contact opnemen met Koen Gerrits.

Tel:  085 273 72 53 / 06 11 64 91 93

koen@filmfabriek.nl